Lapset imevät energiaa. Yöt ovat jo rauhoittumaan päin, mutta päivisin riittää vilskettä. Olen toiminnanohjaajana kolmevuotiaalle. Luulette varmaan, ettei se ole homma eikä mikään, mutta kyllä siinä on työtä kerrakseen. Juhossa on tällä hetkellä enemmän haastetta kuin vauvassa, joka onneksi sentään nukkuu päiväunensa.

Ystävät imevät energiaa. Olen taas järjestänyt uusavuttoman ystäväni syntymäpäiviä. Olen sanonut suoraan, että saisi opetella tekemään asioita itse, muttei saarnaamiseni ole tuottanut mitään tulosta. Edelleen toimin leipurina, psykologina, atk -asiantuntijana, huoltomiehenä, henkilökohtaisena avustajana ja luottomiehenä autokaupoissa, vaikken tiedä hevon paskaa koko asiasta ja olen sitä hokemasta päästyäni hokenut. Nyt sitten leivoin kakun, ja vaniljapyöryköitä, joiden ohjeen kerjäsin oululaiselta tuttavaperheeltä (mikäli reseptin antaja on kuulolla, kiitos kovasti!). Kuten arvata saattaa, niistä ei todellakaan tullut pyöreitä, mutta hyviä ovat. 

       1950325.jpg

Huomenna on meno Kemiin ja virallisemman asian jälkeen toisen tuttavan kanssa kahvilakierrokselle, mutta olen jo niin väsähtänyt, ettei edes rentoutuminen herätä muuta ajatusta kuin alustavaa uupumusta. 

Lähestyvä joulu imee energiaa. Teemme suurimman osan lahjoista itse ja niiden teko on jo minun osaltani alkanut, koska voi olla, että loppusyksy on todella kiireinen enkä ehdi nauttimaan itse juhlasta ollenkaan. Lahjojen tekeminen olisi tosi kivaa, todellista hermolepoa, jos jaksaisin lasten nukkumaan mentyä enää mitään tehdä. En kyllä rupea lahjoista stressaamaan. Ennemmin jätän lahjat antamatta kuin pilaan joulun hermoilemalla toisarvoisista asioista. Silti pistää kiukuttamaan. Tämä olisi jotain, josta todella nauttisin.

Jotain hyvääkin sentään. Syksy on ollut todella kaunis ja normaalit kuuden kilometrin aamupäivälenkit ovat venyneet muista tohinoista huolimatta seitsemän kilometrin lenkeiksi, eikä matkaa malttaisi lopettaa millään. No, ehkä into selittyy silläkin, että liikkeessä on rauhallista. Vauva nukkuu. Juho ihmettelee. Daisy jolkottaa. On hiljaista...

... Ihmeellistä. Hiljaisuuttakin on olemassa.