Tänään oli Jannen puolivuotisneuvola. Esitettiin taas niin kilttiä hymypoikaa että, mutta auta armias, kun kotiin päästiin! Kiukuttiin ja hermoiltiin.

Keskimittainen, sopusuhtainen. Pituus 69cm ja paino 8900g. Käyrällä paino oli pudonnut, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että olen rajoittanut pojan ahmimista. Se ei kuulema ole ollut pahasta. Jotkut lapset syövät turhan paljon kerralla, vaikka väitetäänkin, ettei vauva koskaan syö yli tarpeen.

Myös ajatukseni luopua tuttipullosta sai kannatusta. Olen miettinyt, että matkalla olisi helpompaa pitää puhtaana nokkamukia kuin pulloa. On kuulema hyvä luopuakin puolen vuoden iässä, kun lapsi ei ole vielä kiintynyt pulloonsa. 

Syöttötuoliin istuttaminenkin kuulema olisi jo ok, vaikka poika niin holtittomasti huitookin ja kropan hallinta on kaikkea muuta kuin hyvä. Tuoli pitäisi ruuvata lattiaan kiinni, jottei tarvitsisi koko ajan olla käsi selkätuella pitämässä pystyssä, kun jätkä heiluu kuin häiriintynyt apina. Kokeillaan kuitenkin tänään. Janne itse tykkäisi siitä kyllä. Annamme jätkän olla rollaattorissakin lyhyitä aikoja, mutta se on turvallisempaa, kun ei pääse tippumaan korkealta. Siinäkin huitominen ja heiluminen on hurjan näköistä ja olen vähän pelännyt, jos selkä kasvaa vinoon tai oppii varvastamaan, mutta eipähän niin lyhykäisistä ajoista mitään haittaa ole.

                 1895677.jpg