Eilen oli tylsä päivä. Istuimme takaverannalla ja totesin, että voisi iltapäivän puhteeksi kaataa pari puuta. Ne kaksi haapaa, jotka piti silputa kaivurin tieltä - ja sen niittykukka -projektini.

Jani kävi hakemassa moottorisahan ja ajatuksen julkituomisesta noin 30 minuutin päästä oli pihassa kaksi pätkittyä haapaa ja iso kasa oksia. Hain hanskat ja ryhdyimme samantien raivaamaan. Urakkaan klapiminen mukaan laskettuna tuhraantui vaivaiset 2h. En muista, olenko aiemmin klapinut haapaa, mutta kyllä oli helppoja puita.

       1788907.jpg

Näyttääkö karulta? No, sitä se on. Tuosta 'hirviaidasta' ei luovuta ennen ensi kesää. Tahdon varmistaa, ettei lumentulokaan innosta Daisya karkaamaan aidan yli. Haavat on kaadettu, oksat pinottu, klapit samaten. Oksista rakensin alkua laajennetulle lamoherukkapenkille. Lamoherukka kasvaa tuon oksakasan toisella puolella. Annan kasan painua talven aikana ja keväällä kasaan päälle multaa. Sitä en tiedä, mitä penkin uudelle puolelle tulen istuttamaan.

Janin pyromania oli jo herännyt ja mies likimain kaivoi esiin tulitikkuja, kun tuotin pettymyksen ja kerroin, että oksista saa hyvän pohjan ensi kesän viritelmilleni. Kasvit saa muutoin tasaisella pihalla paremmin esiin, kun vähän näkee vaivaa ja nostaa maata. Osa oksista poltetaan.

Tämä alla oleva kuva on otettu grillin luota ennen klapien pinoamista. Siinä näkyy tulevan polun paikka. Lähtee grilliltä tulevien niittykukkien ja lamoherukkapenkin välistä, risteytyy takaportille, jatkaa tuomen ympäri....

                 1788909.jpg

Loin tästä takapihan muutoksesta oman sivunsa, jossa seuraan edistystä kuvin. Samat kuvat näette päivityksistäkin.

Yöllä oli lämmintä vaivaiset 2,5 astetta. Ihania viileitä aamuja. Saa talsia tohveleissa ja vetää villatakkia niskaan. Ilmassa haistaa lähestyvän syksyn. Toivottavasti mitään inhottavaa, hiostavaa intiaanikesää ei tule. Tulisipa kerrankin ihan perinteinen, hyvä syksy. Ilma viilenisi asteittain. Ei tuhottoman pitkiä sadekausia, ei hellettä. Kunnon ruska ja kirpeän kylmiä, aurinkoisia päiviä. Oivallisia kelejä lähteä puolukkaan ilman turvonneita, murhanhimoisia pöpiampiaisia.