Juholla on tänään ensitreffit parivuotiaan tyttösen kanssa Kemissä. Tytön nimeä en tohdi kertoa, mutta kutsutaan neitokaista Piiksi. Eihän tässä mitään, mutta Janne se vasta nuorena aloittaakin! Pojalla kun on ensitreffit Piin pikkusiskon, 'Miin' kanssa. Mii on viisi päivää Jannea nuorempi. Käväisen tyttöjen äidin, 'Teen', luona iltapäiväkahvilla.

Leivoin viemisiä ja yritän olla puhumatta Juholle tyttökaverista mitään, jotta saisin pojan nukkumaan päiväunet. Ei tuo niitä kotona välttämättä tarvitse lainkaan, mutta jos kylään mennään, on parempi jos alla on pienet stressinokoset.

Eilen koitin käydä lasten kanssa mustikassa. Mustikoita vaan ei enää löytynyt vakipaikasta, enkä tiedä täältä muita marjapaikkoja, joihin pääsee autolla viereen. Jannea kun ei voi istuttaa mättäille. Taidan odotella puolukoita...

Jani on illassa. Tavallaan pidän näistä iltavuoroviikoista, mutta käytännön harmejakin on. Ja yksi iso plussa: perjantai on vapaa. On siis pitkä viikonloppu kaikilla. Meillä nämä viikonloput vaan ovat viime aikoina menneet aina jossain hässäkässä. Ensi viikonloppunakin saattaa tulla vieras. Ja elokuun viimeinen viikonloppu on myös alustavasti varattu. En ole mikään sosiaalisuuden ilmentymä, joten nyt saisi jo riittää. Aikansa kutakin. Yksi kyläily -ja kestitysvapaa viikonloppu tekisi hyvää.