Kun Janin kesälomalla kävimme Keski-Suomessa, muorilla oli kahvipöydässä säilykehedelmistä tehtyä piirakkaa. Kuten niin moneen muorin leipomaan, tietenkin ihastuin siihen niin, että päätin jossain vaiheessa kokeilla itse. Ohje oli kuulema otettu Sunnuntai -jauhopussista. Vaikka vieraita ei tulekaan, ajattelin silti tehdä mustikoista piirakan omaan kahvipöytään tällä samaisella ohjeella.

Ei muori ihan turhia höpissyt: helppo on. Taikinan pyöräyttää valehtelematta viidessä minuutissa. Olin kyllä skeptinen, kun väitettiin, että munat ja sokeri vain sekoitetaan keskenään, ei vatkata. Ajattelin vatkata siitä huolimatta, mutta viime hetkellä työnsin härvelin takaisin kaappiin ja päätin noudattaa ohjeita.

        1781145.jpg

 

Mustikoita oli vain 3dl/taikina, joten tein piirakoita kaksi. Toisen irtopohjavuokaan (kuvassa) ja toisen piirasvuokaan. Noloa myöntää, mutten vieläkään ole hankkinut lisää leivontavuokia. Siinä olisi joulupukille hyvä vinkki.

Mustikat painuivat odotetusti pehmeän taikinan sisään. Koska osa marjoista oli vielä vähän kitkeriä, puolikypsiä, laitoin taikinaan vähän enemmän sokeria, ja ihan aiheesta. Onneksi myös ymmärsin pitäytyä noissa ohjeen kolmessa desissä, enkä mielivaltaisesti lisännyt marjoja. Muuten koko piirakka olisi ollut yhtä mömmöä. Hyvää on! Parempaa kuin mitä kuvan perusteella voisi arvata. Paljon tuota ei kuitenkaan kykene kukaan (?) syömään, koska rasva tuntuu suussa niin selvästi.