Jani myrkytti rikkaruohoja etupihalla ja siinä samassa rytäkässä meidän isotuomipihlajan, joka on istutusalueen keskeisimmällä paikalla. Kiitos vaan tästä - ja siitä ruohonleikkurilla silvotusta pensasmustikasta. Tässä kuitenkin (vähän siivottomassa kunnossa) alue, jota viime kesänä asvaltin tilalle väsättiin. Tänä vuonna sille levitettiin kate.

                          1690069.jpg

Kate on niin työläs ja kallis, ettei siitä todennäköisesti tule pysyvä ratkaisu, mutta onpahan aikansa. Tämän pähkinänruskean kanssa kävi pieni kämmi. Kate hankittiin Torniosta ja Janin oli tarkoitus töistä tullessaan ajaa puutarhaliikkeen kautta ja hakea puuttuvat katesäkit, kun ensimmäisessä erässä aliarvioimme menekin. Oli ukko napannut sen paremmin katsomatta säkit mukaan samasta paikasta kuin viimeksi - mukamas pähkinänruskeaa. Kun säkit revittiin auki, totesin, että mies oli kyytinyt meille pajeronperällisen jotain aivan muuta. Minulle tuli väristä mieleen porttoloiden samettiverhoilut, joita näkee vanhoissa westerneissä, ja nimesinkin sävyn porttolanpunaiseksi.

Porttolanpunaiselle löysin käyttöä takapihan 'kivipuutarhassa', etupihalle moinen hirvitys oli liian räikeä. Julkinen puoli kaipasi jälleen uutta käyntiä viherpihalla.