Järkytyitkö? Ei se ole ylihilpeä, se on... vihreä. Keväinen pohja on peräisin Kikiltä ja saa pysyä koko kesän, koska olen liian laiska vaihtamaan. Olen tehnyt ensimmäiset taimikaupat. Ostin pari vuorimäntyä autotallin taakse, kokeeksi 2 pensasmustikkaa ja vadelmia. Vadelmien suhteen en ole epävarma, niitä on kasvanut täällä hallitsemattomasti aiemminkin, mutta tuhosimme vanhat reuhkat melko pian. Mustikoiden menestymisestä en sitten olekaan varma. Marjapensaita en vielä uskalla istuttaa, kun täällä on ollut kirpakkaa pakkasta öisin. Ennusteen mukaan öidenkin pitäisi vähän lämmetä. Ainakin yhden ennusteen.

Ostin myös kukkapenkkeihin täytettä. Kolme pelargoniaakin, joita pidän mummokukkina, ja ajattelinpa ostaa muutaman pegoniankin, joita näkee usein hautakummuilla. Hurahdin jos jonkinmoiseen rehuun, joiden nimiäkään en ollut ennen kuullut, mutta onneksi määrällisesti pysyin kohtuudessa. Lumipalloheisiä ei vielä täkäläisiltä viherpihoilta löytynyt. Kevät on myöhässä, joten turha edes intoilla. Harsoja hankittiin, mutta tuskinpa niistäkään -5 asteen pakkasella pelastajaksi olisi.

Tahtoisin joskus, ehkä jo ensi vuonna, sellaisen pitkän mansikkalaatikon. Mansikat on hirveän työläitä - ainakin mielikuvani niistä on sellainen. Taimet eivät tuota marjaa kauhean montaa kesää, ne on vaihdettava säännöllisesti, ja kun satoa tulee, kypsät on kerättävä talteen joka päivä. Keski-Suomessa, muorin kotiviljelmillä, joutui ansoittamaan mansikkamaan etanoiden takia, ja myyrät ovat kuulema tuhonneet naapurin mansikkaviljelmät, joten maahan en tahdo niitä istuttaa. Olenkin suunnitellut pitkähköä 'kaukaloa', joka on irti maasta. Marjankeruutakin ajatellen se olisi hyvä, kun ei tarvitse niin pahassa kyyryssä selkäänsä kipuuttaa. Saataisiin kotikäyttöön edes vähän mansikoita, niitä olisi helpompi hoitaa, myyrät pysyisivät erossa ja ovathan ne parhaimmillaan ihan nättejäkin.

Mutta.. palataanpas totuuteen. Meidän pihalla ei viherrä vielä mikään. Paitsi home Ällin ja Tällin pääkopassa seonneiden pissapärpästen ötökänruhoilla. Kuvissa näkyy myös Janin kenkä, jota Daisy nautinnolla rouskuttaa, ja roska, joka on todennäköisesti peräisin sekajätettä ahmivan Viivin suolesta (mikäli olit syömässä, olen pahoillani, että erehdyit lukemaan blogiani).

      1566466.jpg      1566477.jpg