En nukkunut kuin pari tuntia koko yönä, senkin katkonaisesti. Jani ei takuulla sen paremmin, kun tuli töistä vasta kahdelta yöllä. Minä en ollut siihen mennessä saanut edes nukahdettua ja kuuntelin, ettei Jani saanut unta vähään aikaan pitkälleen päästyään. Tekee nämä kaksi pitkää iltaa, että pääsisi pääsiäisen viettoon jo huomenna.

Eilen en siivonnut takkahuonetta vaan Juhon huoneen, koska poika oli vahvasti sitä mieltä, että hänen huoneensa on tähdellisempi - ja tottahan se olikin! Niistä pölypunkeista olisi ollut haastetta Leevillekin. Tänään yritän laajentaa siivottua aluetta käytävän ja olohuoneen puolelle. Kuulostaako vähän hitaalta? Sitä tämä nimenomaan on. 

Ammeeseen pääsin jo päivällä, kun hoksasin, että Juho voi leikkiä vesileikkejään siinä vieressä, eikä siitä liene mitään häiriötä. No, olihan kuitenkin, kun poika tahtoi välttämättä kauhoa lämpimän veden ammeesta pois ja kaataa kylmää tilalle, roiskia löylykauhalla vaahtoa äidin naamalle ja kumota pari kipollista vettä kodinhoitohuoneen matolle. Ei suurta häiriötä kuitenkaan. Rentouttavaa Juho -terroria, jonka vielä voi sivuuttaa naurahtamalla.

Yhdenkin huoneen siivoaminen ottaa voimille, mutta näköjään lenkkeily ei enää niinkään. Päätin käydä pitkästä aikaa aamulenkillä sillä välin, kun Juho ja Jani touhusivat Pajeron kimpussa. Jani tosin ilmeestä päätellen olisi paljon halukkaammin lähtenyt kävelylle kuin rassannut autoa. Ei sitä kukaan kieltänytkään, mutta kun en jaksanut enää kysellä ja ottaa selvää. Mies tuntuu kaipaavan kirjallista kutsua ennen kun saa itse aikaiseksi ehdottaa. Koiria en ottanut mukaan. Enkä kännykkää, joten piti lähteä korpikävelyn sijaan turvallisemmalle asuinaluekävelylle, jotta pääsisin tarpeen tullessa soittamaan ambulanssin.

Kävelin kolme kilometriä ja se tuntui yllättävän hyvältä. Ei supistellut yhtään, eikä holahtaneet lapsivedetkään. Vähän pisti alavatsaa. Vauva ei tuntunut höykkyytyksestä pitävän. Yritti porata tietään ulos, mutta kohtulihas oli eri mieltä. Tuleekohan tämä kumminkaan luomuna. Vähän epäilyttää. Mutta väliäkös tuolla. Huomenna uhosin myös lenkille lähteä. Jani onkin silloin jo vapaalla, joten saadaan koirat ja Juho mukaan.

Risuliisa mainitsi kommenteissa, ettei uskalla vielä poika -korttia ostaa. Kyllä se on ultrassa katsottu, että poika sieltä tulee, mutta täällä on ollut mm. Jutta sillä kannalla, että olisi tyttö sitten kuitenkin, joten eihän sitä parane uhota... Itse kyllä niin toivoisin sitä toista poikaa, joten pidän peukkuja, että ultra oli oikeassa!