1322805.jpg

Jos puita vasten katsotte, näette kenties lumihiutaleet. Juuri nyt, kun tätä kirjoitan, nuo hiutaleet ovat kasvattaneet kokoa vähintään puolella ja äityneet kunnon pyryksi.

Viime viikolla manasin, etten kolaan tartu tämän raskauden aikana, satakoon vaikka hevosia, mutta niin oli syötävä sanansa. Tällä kertaa en päässyt lykkäämään metriä pidemmälle, kun oli jo tyhjennettävä kuorma. Onneksi lumi oli vähän kevyempää kuin viimeksi, mutta sen verran koville otti, etten jaksanut enää työntää kolallista kinoksen päälle vaan jouduin jättämään lumet kinosten eteen ja täten kutistamaan etupihaa.

Lisäksi jouduin kolaamaan kahdessa erässä. Lunta oli tullut niin paljon, ettei sitä voinut työntää yhdellä yrityksellä pihan poikki, piti siis jättää autotallin eteen 'liikenteenjakaja', joka oli tarkoitus lykkiä pois kunhan toinen puoli oli kolattu. Siitähän ei sitten tullut mitään. Kun olin kolannut liikenteenjakajan molemmin puolin ja edennyt portille asti, olin saada sydänkohtauksen. Näin silmäkulmastani tumman vilauksen. Näytti kuin poro olisi jolkotellut metsäautotiellä. En kyllä ymmärrä, kuinka sain poropaimenen näyttämään porolta, mutta pelästys ja porokammo saavat aikaan mitä oudompia optisia harhoja. Daisy oli karannut takapihalta ja kahlasi mahtava turkki kauttaaltaan lumipaakuissa etupihan portille.

Yleensä se on Viivi, joka karkaa, ja Viivistä on tällä hetkellä pahempi huoli, se kun on siinä hedelmällisessä iässä, että voi käydä hakemassa ei-toivottua siementä naapurin räksyttävältä lintukoiralta. Daisy ei ole vielä ensimmäistä juoksuaankaan läpikäynyt. Olin siis onnellinen, että karkuri oli Daisy, ja jatkoin hommia.

Meni 20 sekuntia. Tollo Tolleri vetää jumalatonta ravia umpihangessa. Onneksi Viivilläkin on hassu tapa karata vain etupihalle. Ennen niillä oli ikävä taipumus juosta etupihalle naapurissa kyläilyn kautta. Viivikin tuli norkumaan portille. Meiltä puuttuu jälleen idioottivarma aita, koska lunta on satanut niin paljon, että koirat, jopa kömpelö karvapallo Daisy, pääsevät loikkaamaan takapihalta vapauteen. Kahden koiran kotiuskollisuuteen en enää voinut luottaa, joten oli pakko jättää keskipihan liikenteenjakaja Janin huoleksi.

Juho oli ulkona ilman vaippaa. Teki pissan ja kakan pottaan juuri ennen lähtöä, joten uskalsin pistää vaipatta haalareihin. Ei tullut pissapyykkiä. Myös päiväunet nukutaan tänään ilman vaippaa, mikäli pissa tulee pottaan ennen unille menoa. Siitä kokeilusta kyllä osaan jo odottaa pyykättävääkin. Jostain syystä pojalle tuli hetki sitten kakat ja pissat housuihin, vaikka muuten on mennyt niin hyvin. Mikähän lie syynä.