1228431.jpg

Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

 

Hartte-Vainaa haastoi tähän ekoteko -juttuun. Haastan itse Ruusuttaren, Peikkotytön, Saimin (kaksiassaa) ja Nenskun (Suurperheen elämää). Viides haastettava on äitini, jonka Harttekin olisi tahtonut haastaa. Muori ei tosin kirjoita blogia, mutta voisi osallistua vaikka tämän blogin kommenteissa.

Yhtä yksittäistä ekotekoa en osaa mainita, koska kaikki meidän ekoilut ovat ihan pysyvää sorttia.

Meillä on lähes kaikki lamput energiansäästölamppuja, eikä hehkuversioita enää osteta lainkaan. Ainoat paheet ovat keittiön ja 'baarin' spotit, mutta esimerkiksi noita olohuoneen puolella olevia käytetään lähinnä vain jos ompelen, eikä sitä tapahdu usein. Valoja ei pidetä suotta päällä. Ylipäätään mitään sähkövempainta ei käytetä turhaan.

Olemme näillä hetkillä siirtymässä tuulivoimalla tuotettuun sähköön.

Meillä kierrätetään. Biojätteet kompostoidaan, maito -ja mehutölkit joko poltetaan tai ne, joita ei voi käyttää sytykkeinä, viedään kierrätyspisteeseen. Jos marjapensaat tuottavat jossain vaiheessa satoa, siirrymme purkitettujen mehujen sijaan tekemään mehut itse (käytämme nykyäänkin purkkimehujen rinnalla kotitekoisia, joita saamme Janin äidiltä). Myös pullot, paperit, lehdet ym. menevät kierrätykseen. Uutta hankintaa tehdessämme kierrämme läpi myös kirpputorit.

Huonelämpötila pyritään pitämään +19/+20 paikkeilla. Vältämme turhaa lämmitystä.

BioWC on edelleen hankkimatta, mutta taloudellisen tilanteen salliessa toinen vesivessa vaihtuu ekovessaan. Turhaa veden käyttöä kyllä pyrimme välttämään jo nyt.

Emme käytä kertakäyttöpakkauksiin pakattuja einesannoksia vaan teemme kunnon kotiruokaa. Suosimme luomua.