Tulen hulluksi tämän rievun kanssa!!! Siis kastemekon. Tein viimeistelyä vaille valmiiksi toisen version ja voi olla, että teen vielä kolmannenkin, jos en saa tämän takaosaa riittävän hyvin korjattua. Käytin yläosassa ensimmäisen version kangasta ja helmaosaan ostin uuden kankaan, jonka päälle uuden pitsin. Tällä kertaa käytin yhtä Kemin kangaskaupoista, ja sen valikoima oli surkea. Tässä alla helman kankaat lähempää:

                                1204961.jpg

Edestä mekko on ihan siedettävä, joskaan ei niin hyvä kuin se ensimmäinen. Hihat näyttävät kuvassa tönkömmiltä kuin todellisuudessa ovat:

                                1204972.jpg

Takaosassa idea oli ihan hyvä. Ajattelin, että jätän sen avoimeksi. Ensin mietin, tekisinkö siihen nyörit, mutta se näyttikin niin kivalta avonaisena, että päätin kiinnittää sen ainoastaan vyötärönauhasta kahdella nepparilla. Allehan kuitenkin puetaan yksi vaatekerta. Tässä alla takaosa on kiinnitetty nuppineuloilla niin kuin sen on tarkoitus tulla, eikä vyötärönauha ihan NOIN pahalta todellisuudessa näytä. Silti ongelma on jälleen kerran tuo samperin vyötärö... 

                                1205004.jpg

Takaosan nauha on vielä purettava ja otettava uusiksi. Kyllä se edestäkin vähän meni vikaan, kun äidiltä pummattu vanha Electrolux koki työn ylitsepääsemättömän raskaaksi ja sitä joutui yläreunassa rypytysten kohdalla auttamaan vähän turhan paljon. Ommel meni mutkille, mutta välttää kyllä paremman puutteessa.

En ole ommellut vaatteita sitten peruskoulun. Peruskoulussa tehtiin lapsen collegepuku. En itse sitä muistanut ollenkaan, mutta äiti oli sen säästänyt ja antoi minulle, kun Juhoa odotin. Oli käytössäkin, vaikken nähtävästi ollut sitä tehdessäni tajunnut, että niin pienet lapset käyttävät vielä vaippoja. Kovin olivat housut pinkeät. Silloin meillä tosin oli kaavat. Tätä kastehirvitystä väsätessäni jouduin kehittelemään ne omasta päästä. En ole aikuisiällä ommellut housunlahkeita kummempaa, joten kyllä tässä on tuskanhikeä pyyhitty oiken olan takaa. Jos en saa takaosaa onnistumaan, pidän hetken hermolepoa ja mietin sen kolmannen tekemistä sitten myöhemmin.