Kyllä minä muistan kuinka apeaksi se miehen veti, kun emäntä mollasi uusia hienoja ympärivuotisia renkaita, jotka nostivat Pajeron korkeuksiin ja korjasivat nopeudennäyttäjän mittavirheen. Voi sitä kettuilun määrää, kun mutkissa hivuteltiin ojanpenkkoja, liikkeelle lähtiessä jurrattiin, jarrutettaessa luisteltiin... Kun miehelle kävi selväksi, ettei kyse ole vain naisen narinoista vaan renkaat tosiaan tekivät kiltistä kotitraktoristamme hengenvaarallisen, hallitsemattomasti lipsuttelevan karjapuskurilla varustetun pedon, oli ostettava pappamallin nastarenkaat, "pappikset", jotka laskivat auton näyttelytasolta takaisin ammunpaimennustasolle. 

Kun sitten jäisellä tiellä renkaat pitivät kuin kesällä konsanaan, oli miehen ensimmäinen kommentti: "Hmph! Paskat renkaat! Eihän näillä ole mitään jännitystä ajaa." No, ei ollut ei. Ei saa edes kersoja hengiltä. Pidemmällä ajolla pappikset jatkoivat loistamistaan. Mutkissa sai ajaa hiipimisen sijaan. Kiihdytyksissä sai painaa kaasua, ei ollut syytä odottaa seuraavaa puolen kilometrin suoraa ennen hillittyä nopeuden nostoa viidestäkympistä viiteenkymmeneenviiteen kilometriin tunnissa. Sai ajaa rajoitusten mukaan ilman tarvetta puristaa kauhunhiki otsalla ohjauspyörää! Ja niin vaan kuului ratin takaa murahtelu "paskat renkaat" milloin mistäkin syystä. Säästetty kurren henkikulta... paskat renkaat! Yhä potkiva rollaattorimummo... paskat renkaat! Mallikkaasti suoritettu spontaani kääntyminen postilaatikolle... paskat renkaat!

Nyt ukko on sitten tykästynyt paskoihin pappiksiinsa yhtä paljon kuin marmatuksensa lopettanut akkaväkikin. Jokaisella ojaan tussauttaneella lähimmäisellä on "ollut ympärivuotiset alla", vaikka auto olisi sitten seistä nököttänyt ojan pohjalla ruostumassa niiltä ajoilta, kun kitkat olivat pelkkä utuinen haavekuva suunnittelijaneron aivonnipukassa. Niin on  ukko tykästynyt, että marmatus on pitänyt aloittaa uudelleen. Eivät ne jumalaisen upeat pappamallin nastarenkaat kuitenkaan autoa täysin itsenäisesti ohjaa. Olisi niin paljon turvallisempi olo, jos mies luottaisi niihin ihan pikkuriikkisen vähemmän!