(4.7.) Meillä on kolme pientä eteistä. Yksi on pääoven eteinen, hyvin pieni ja ahdas. Tulevaisuuden suunnitelmissa on muuttaa osa etukuistista tilavaksi ulkoeteiseksi, mutta siihen asti on kituutettava sillä, mikä on. Sitten on toisen etuoven eteinen. Sekin pieni, paneloitu, askeettinen. Ja takaoven ja kodinhoito/saunatilojen väliin jäävä välikkö, jota voisi myös eteiseksi kutsua, vaikka se on täysin tarpeeton tila, jonka läpi kuljetaan makuuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen, takapihan verannalle ja talon toiseen päähän. Neljän oven risteys.

                                        709048.jpg

Tänään päätin maalata takaeteisen. Hetken impulssi, joka sai alkunsa ylijäämä -maalipönikästä. Lattiaakaan ei tarvitse suojata, koska eteisen laminaatti on tarkoitus vaihtaa. Tila on niin hämärä, ettei siitä saa kunnon kuvia, mutta ehkä tästä saa jotain tolkkua. Olen nyt maalannut seinät kertaalleen ja näky on kaoottinen: johdot roikkuvat ja maalaamattomat ovenkarmit näyttävät vähintäänkin sottaisilta.

Nyt, kun olen touhunnut eteisen kimpussa, huomaan, ettei uuteen väriin enää sovi lainkaan taiteovi, joka vie kodinhoitohuoneeseen. Tahtoisin ottaa sen kokonaan pois, mutta sieltä hohkaa talvella kylmää, joten en voi sitä tehdä. Mitähän kummaa siihen keksii... Vanhan laminaatin revin jo irti (älä ukko höyryä, aja vaan se nurmikkosi, älä stressaa).

Ulos johtavasta ovesta tukitaan ikkuna ja ovi maalataan valkoiseksi. Tilasta tulee siis todella pimeä. Ikkunan tukkiminen on varotoimi varkaiden varalta. Valaistuskin on vielä mietittävä (jos Jani lukee tätä, voin kuvitella, kuinka verenpaine kohoaa suhisten).

                                        711634.jpg

Tila on nyt maalattu, lukuunottamatta pieniä yksityiskohtia. Laminaatti on revitty pois ja kohta pitäisi avata ja korjata lattia. Jos takaeteinen ennen näytti mummolan huussilta, nyt se näyttää mummolan sisäkuistilta. Väri sopii loistavasti.

(5.7.)

713115.jpg          713114.jpg 

Levyt pois.                              Laudat paikoilleen.

Tämän jälkeen laitettiin levyt takaisin ja laminaatin laitto odottaa. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että työn edetessä Juho onnistui astumaan lautojen väliin saaden ikävät naarmut reiteensä ja vaipattomuutta harjoittaessaan väänsi villojen väliin mehevät papanakakat, joiden siivoamisessa oli oma haasteensa. Hyvä, poika!

Ennen eteisen lattia oli 'kuopalla', nyt lattiaa korotettiin ja tehtiin makuuhuoneen ja eteisen väliin pieni kynnys. Jani purki kodinhoitohuoneeseen vievän taiteoven ja tilalle tehdään liukuovi. Siitä sitten myöhemmin.

(6.7.) Tänään tehdään liukuovi kodinhoitohuoneeseen ja paneloidaan uudestaan takaovi.

714506.jpg   714512.jpg   714515.jpg 

Kodinhoitohuoneen oveen tulee samat värit kuin makuuhuoneenkin ovessa. Ensin panelit laitetaan yhteen ja sahataan sopivat aukot kankaille. Niitataan kankaat paikoilleen ja 'nurjalle' puolelle lyödään panelit vaakatasoon.

714554.jpg

Kun mies rakenteli tuota, minä purin takaovea. Siihen oli laitettu kolminkertainen ikkuna, joten sain harmaita hiuksia, kun yritin niitä irrottaa. Muutenkin olen ehdottomasti enemmän kokoaja kuin purkaja -tyyppiä, joten tällaiset purku -operaatiot saavat sappeni kiehumaan. Myöhemmin jätinkin touhun miehelle.

Nyt ovi on valmis. Sain maalata taas kyllästymiseen asti ja siltä tällä hetkellä näytänkin. Jani puolestaan poltti päreensä listojen kanssa ja menin vielä mainitsemaan, että 'ikkunoiden' listat ovat vinossa. Hups... 

Lopputulos on hieno! Näytänpä tässä makuuhuoneen oven ja kodinhoitohuoneen oven rinnakkaisissa kuvissa, niin ymmärrätte, mikä idea oli (ovet siis sijaitsevat vierekkäin):

      715585.jpg          715586.jpg

          kodinhoitohuone                             makuuhuone

Kaksi punaista ikkunaa, yksi musta. Koko tilasta laitan kuvan, kun Jani saa aikaiseksi laittaa laminaatin ja minä saan päätettyä yksityiskohdat (valaistuksen ja muun hömpötyksen).

     vanha ulko-ovi                uusi ulko-ovi

714531.jpg    717461.jpg

(7.7.) Valmis.

    717384.jpg    717388.jpg

Valaistus on simppeli ja halpa: 

717390.jpg

Lopputulokseen olemme tyytyväisiä!